Визний тухай

БНЭУ-ын виз хүсч буй Монгол иргэд визний төлбөр төлөхгүй бөгөөд дараах материалыг бүрдүүлнэ.

  1. Бүрэн гүйцэд бөглөсөн виз хүссэн маягт
  2. Гадаад паспортын хугацаа доод тал нь 6 сарын хугацаанд хүчинтэй байх
  3. Гадаад паспортын эхний хуудасны хуулбар
  4. Сүүлийн 3сард авхуулсан цээж зураг 2 хувь
  5. Санхүүгийн чадварыг харуулсан банкны баталгаа хуудас
  6. Оюутны виз хүсч буй тохиолдолд гадаад паспортын хүчинтэй хугацаа Энэтхэгт суралцах хугацаанд хангалттай байх
  7. Виз олгоход хүлээн зөвшөөрөгдсөн Сургуулийн урилгын эх хувь болон төлбөр төлсөн баримтын хуулбар
  8. Санхүүгийн баталгаа хангалттай байх шаардлагатай бөгөөд эцэг эх болон батлан даагчийн банкны баталгаа
  9. Виз хүсэгч нь 18 нас хүрээгүй бол түүний эцэг эх болон батлан дааж буй хүний батлан дааж буйг илэрхийлсэн захиаг виз хүссэн өргөдлийн хамт өгнө.
  10. Бизнесийн виз хүсч байгаа тохиолдолд өөрийн ажиллаж буй компаний тодорхололт болон Энэтхэг дэх компаний урилга
  11. Хөдөлмөр эрхлэлтийн виз хүсч буй тохиолдолд ажил олгогчтой байгуулсан гэрээ болон албан тушаалд томилогдсон байгууллагын захиа
  12. Бүх төрлийн виз хүсэгчдийн хүчинтэй хугацаа олгосон өдрөөс эхлэнэ
  13. Виз хүссэн маягт дээр БНЭУ-руу явах зорилго үнэн зөв бичигдсэн байх
  14. Уулзалт болон эмнэлэгт үзүүлэх зорилгоор 24 цагийн дотор яаралтай виз хүссэн тохиолдолд 35 ам.доллар
  15. Виз хүсэгч нь БНЭУ-д 6 сараас дээш хугацаагаар оршин суух бол Энэтхэг улсад нэвтэрснээс 14 хоногийн дотор Гадаадыгн иргэн харьятын газар заавал бүртгүүлэх шаардлагатай /FRRO/

Япон улсын элчин сайдын яаманд виз мэдүүлэхэд шаардагдах материал

  1. Бүрэн гүйцэд бөглөсөн виз хүссэн маягт хуудас / Англи болон Япон хэлээр бөглөх/
    Мэдүүлгийн хуудсыг Японы ЭСЯ-ны виз олгох хэсэг, ЭСЯ-ны гадаа харуулын албанаас авч болох бөгөөд эсвэл энэ вэб хуудаснаас татаж авч болно./
  2. Гадаад паспортын хугацаа доод тал нь 6 сарын хугацаанд хүчинтэй байх
  1. Цээж зураг 1 хувь /4.5*4.5 мм хэмжээтэй, цагаан фоннтой, эгц урагшаа харсан зураг байх ба виз мэдүүлгийн хуудсанд наасан байх/
  2. Ажлын газар болон сургуулийн тодорхойлолт /Ажил эрхэлдэг буюу сурдаг хүмүүст хамаарагдана/
  3. Хөрөнгийн баталгаа: Банкны хадгаламжийн дэвтэр /виза карттай бол банкнаас хуулгыг авчрах ба эдгээрийг банкны тодорхойлолттой нь хамт хавсарган өгнө/
  1. Хувиараа бизнес эрхлэгч бол компаний албан ёсны гэрчилгээ /эх хувь/
  2. Компаний татварын бичиг /харьяалагдах дүүргийн татварын хэлтсээс сүүлийн улирлын татвар төлсөн тодорхойлолт/
  3. Нийгмийн даатгалын дэвтэр
  4. Гэр бүлийн баталгаа – гэрчилгээ, гэрчилгээ байхгүй тохиолдолд ИБМУТ-с лавлагаа /Солонгос хэл дээр орчуулсан байх/, эхнэр нөхрийн иргэний үнэмлэхний хуулбар

Солонгосын виз мэдүүлэхэд шаардагдах материал

 

  1. Бүрэн гүйцэд бөглөсөн виз хүссэн маягт хуудас
  2. Анх удаа орж байгаа тохиолдолд ЦЕГ-ын тодорхойлолт
  3. Ажлын газрын тодорхойлолт
  4. Нийгмийн даатгалын дэвтэр
  5. Гэр бүлийн баталгаа – гэрчилгээ, гэрчилгээ байхгүй тохиолдолд ИБМУТ-с лавлагаа , эхнэр нөхрийн иргэний үнэмлэхний хуулбар
  6. Сүүлийн 3сард авхуулсан цээж зураг 1 хувь цээж зураг /3.5х4.5/
  7. Банкны баталгаа /тухайн банкнаас үлдэгдлийн тодорхойлолт Англи хэл дээр авах/ -хадгаламжийн дэвтэр , хуулбарын хамт / Сүүлийн 6 сар/
  8. Хувиараа бизнес эрхэлдэг тохиолдолд улсын бүртгэлийн гэрчилгээ
  9. Татвар төлсөн тодорхойлолт
  10. Паспортын нүүр, сунгалт болон визтэй хэсгийн хуулбар
  11. 7000 төгрөг /визний үйлчилгээний хураамж/

 

 

Жич: Дээрх бүх материалууд Солонгос хэл дээр орчуулгатай байхыг анхаарна уу.

Английн элчингийн виза мэдүүлэх үед шаардагдах материал

  1. Ажлын газрын тодорхойлолт: Ямар ажилд хэзээнээс ажиллаж байгаа, хэдэн төгрөгийн цалинтай, хэдий хугацаагаар ажлаасаа чөлөөлөгдөж байгаа, аяллын зардлыг байгууллага нь төлөх эсэх зэргийг агуулсан байна.
  2. Нийгмийн даатгалын дэвтэр
  3. Хадгаламжийн дэвтэр болон банкны сүүлийн 6 сарын дансны хуулга. Дансандаа хангалттай мөнгөтэй байх ёстой
  4. Үл хөдлөх хөрөнгийн гэрчилгээ
  5. Элчинд өгөх монгол англи бичиг баримтаа бүгдийг нь 1 % канондсон байх
  6. Хангалттай орлого олдогоо нотлох баримт
  7. Гэрлэлтийн гэрчилгээ, гэрлэлтийн гэрчилгээ байхгүй болон гэрлээгүй тохиолдолд иргэний бүртгэлээс лавлагаа авах
  8. Цээж зураг
  9. Бүх хуучин гадаад пасспортоо нүүр хуудастай нь канонодож эх хувьтай нь өгөх
  10. Визны маягт интернетээр бөглөснөө хэвлэх
  11. Буудлын захиалгын хуудас
  12. Онгоцны билет захиалгын хуудас
  13. Цаг авсан баталгааны хуудас
  14. Визны төлбөр төлсөн баримт
  15. Аяллын хөтөлбөр
  16. Аяллын зардлын задаргаа

Жич: Дээрх бүх материалууд Англи хэл дээр орчуулгатай байхыг анхаарна уу.

Америкийн элчинд виза мэдүүлэх үед шаардагдах материал

  1. Гадаад пасспорт /6 сарын хүчинтэй хугацаатай байх/
  2. DS-160 анкет
  3. 1 хувь цээж зураг /5х5/
  4. Визаны төлбөр төлсөн баримт
  5. Цаг авсан баталгаат хуудас
  6. Ажлын тодорхойлт(англи хэлний орчуулгатай)
  7. Банкны тодорхойлт, дансны хуулга(англи хэлний орчуулгатай)
  8. Гэр бүлийн лавлагаа(англи хэлний орчуулгатай)
  9. Үл хөдлөх хөрөнгийн баталгаа(англи хэлний орчуулгатай)
  10. Аяллын хөтөлбөр
  11. Буудлын захиалгын баталгаа
  12. Хуучин паспорт
  13. Буцаж ирнэ гэсэн батлах баримт байвал сайн(нэмэлт)

Жич: Дээрх бүх материалууд Англи хэл дээр орчуулгатай байхыг анхаарна уу.

Шенгений орны виза мэдүүлэх үед шаардагдах материал

  1. Визаг төлөвлөж буй аялал эхлэхээс дор хаяж 1 сарын өмнө мэдүүлсэн байх шаардлагатай.
  2. Визний мэдүүлгийн хураамж. 60 евро, 6-12 насны хүүхэд 35 евро, 6-аас доош насны хүүхэд үнэгүй./Хураамжийг виз мэдүүлэхдээ зөвхөн төгрөгөөр бэлнээр төлөх бөгөөд ханш 15 хоног тутам өөрчлөгдөж байдгаас шалтгаалан харгалзах үнийн дүнг та Тус ЭСЯ-ны визний хэлтсээс асууж тодруулна уу/
  3. Бүрэн гүйцэд бөглөсөн визний мэдүүлгийн маяг
  4. Шаардлага хангасан 3.5х4.5 хэмжээтэй 1хувь цээж зураг
  5. Паспорт/хувийн мэдээлэл агуулсан нүүр хэсэг, сунгалттай болон визтэй хуудасны хуулбар/
    • Мэдүүлж буй визний дуусах өдрөөс хойш 3 сараас доошгүй хугацаанд хүчинтэй байх
    • Дор хаяж 2 чөлөөтэй хуудастай байх
    • Олгосон огноонос хойш 10 жил өнгөрөөгүй байх
  6. Төрсний гэрчилгээ / эх хувь, хуулбар, франц хэл дээрх орчуулгын хамт/
  7. Өмнөх паспортууд / эх хувь, хувийн мэдээлэл агуулсан нүүр хэсэг, сунгалттай болонвизтэй хуудаснуудын хуулбар/
  8. Гэр бүлийн байдлыг харуулсан бичиг баримт/гэрлэлтийн баталгааь эх хувь/
  9. Дор хаяж 6 сарын хугацаанд ашигласан банкны дансны хуулга, хадгаламжийн дэвтэр
  10. Албан байгууллага, төрийн байгууллагын ажилтан бол ажлын газын тодорхойлолт, Нийгмийн даатгалын дэвтэр
  11. Хувиараа хөдөлмөр эрхлэгч бол байгууллагын гэрчилгээ, дансны хуулга, татварын тодоройлолт
  12. Оюутан сурагч бол сургуулийн тодорхойлолт

 

Жич: Дээрх бүх материалууд Франц хэл дээр орчуулгатай мөн эх хувиараа байхыг анхаарна уу.

Д/дОронЗорчих нөхцөлХэлэлцээр
1Беларусь90 хүртэл хоног /айлын тал хараахан батлаагүй/ 2013.09.04
2Гонконг14 хүртэл хоног1998.06.18
3Гүрж90 хүртэл хоног
4Израйль30 хүртэл хоног1996.03.12
5Казахстан90 хүртэл хоног1994.12.02
6Киргиз90 хүртэл хоног1999.12.04
7Куба30 хүртэл хоног2001.10.08
8Макао90 хүртэл хоног2004.07.03
9Малайз30 хүртэл хоног1994.06.06
10Сингапур14 хүртэл хоног1990.03.09
11Украин90 хүртэл хоног/Албан ёсны урилгатай тохиолдолд/-
12Филиппин21 хүртэл хоног1994.05.13
13ХятадДипломат, албан болон албаны зориулалттай Е паспорттай иргэд 30 хүртэл хоног визгүй зорчино.1989.03.30
14Турк30 хүртэл хоног2007.07.29
15Лаос30 хүртэл хоног2007.10.14
16Tайланд30 хүртэл хоног2008.01.13
Д/дОронЗорчих нөхцөлХэлэлцээр
1БНАСАУ90 хүртэл хоног1986.11.14
2Болгар30 хүртэл хоног1982.12.25
3Бразил90 хүртэл хоног2007.05.03
4Вьетнам90 хүртэл хоног2000.01.07
5Лаос90 хүртэл хоног1978.06.08
6Мексик90 хүртэл хоног2001.11.09
7Орос90 хүртэл хоног1995.04.05
8Румын30 хүртэл хоног1974.10.14
9Словак90 хүртэл хоног1992.06.26
10БНСУ30 хүртэл хоног1991.10.23
11Турк30 хүртэл хоног1992.05.29
12Унгар30 хүртэл хоног1992.09.24
13Чех90 хүртэл хоног /2011.09.01-ээс зөвхөн дипломат паспорттай иргэд визгүй зорчих шийд гарав/1992.06.26
2011.07.29
14Чили90 хүртэл хоног2003.09.25
15Энэтхэг90 хүртэл хоног2005.12.23
16Польш90 хүртэл хоног /2011.10.26-наас/2011.06.29
17Индонез30 хүртэл хоног /2011.11.15-наас/2011.11.15
18Кипр90 хүртэл хоног /2012.04.04-нөөс/2011.03.30
19Камбож30 хүртэл хоног /2012.09.27-ноос/2012.08.27
20Бруней14 хүртэл хоног /2013.08.01-нээс/2013.07.01
21Кувейт90 хүртэл хоног /айлын тал хараахан батлаагүй/2013.04.16
22Перу90 хүртэл хоног /айлын тал хараахан батлаагүй/2013.04.30
23ХБНГУ90 хүртэл хоног зөвхөн цахим дипломат паспорт 2013.05.08
24Колумб30 хүртэл хоног /хараахан батлаагүй/2013.09.23
25Франц90 хүртэл хоног /айлын тал хараахан батлаагүй/ 2013.10.26
Д/дОронЗорчих нөхцөлХэлэлцээр
1АНУМонголын иргэдэд 3-10 жилийн хугацаанд олон удаа зорчих виз олгоно.
АНУ-ын иргэд 90 хүртэл хоногийн хугацаанд Монголд визгүй зорчино.
2001.07.06
2ИБУИНВУМонголын иргэдэд 1 удаа 6 сар хүртэл хугацаагаар суурьших эрхтэй, 6 сараас 10 жилийн хугацаатай олон удаа зорчих виз олгохоор, Британийн дипломат паспорт эзэмшигчид 30 хүртэл хоногийн хугацаанд Монголд визгүй зорчихоор харилцан тохирсон.2009.06.29
3КанадМонгол Улсын энгийн паспорттай иргэдэд 10 жил хүртэлх, дипломат болон албан паспорттай иргэдэд 4 жил хүртэлх хугацааны олон удаагийн виз олгоно.
Канад Улсын иргэд 30 хүртэл хоногийн хугацаанд Монголд визгүй зорчих шийдвэрийг Монголын Засгийн газар дангаараа гаргасан
2013.06.04

2014.01.01-ээс эхлэн
Бусад оронд визтэй зорчино
by
АЯЛЛЫН ХУВААРЬ

Аяллын чиглэл Өдөр Огноо Үнэ (1 хүн)
Бали аялал 4 шөнө
5 өдөр
10 сарын 12 3,000,000₮
Бали чөлөөт
аялал
4 шөнө
5 өдөр
10 сарын 12 850,000₮+тийз
Манжуур аялал 3 шөнө
4 өдөр
10 сарын 06
10 сарын 27
650,000₮
Жан жиа жэ
аялал
5 шөнө
6 өдөр
10 сарын 14 2,190,000₮
Япон аялал 4 өдөр
5 өдөр
10 сарын 16 3,290,000₮
Байгал нуурын
аялал
3 шөнө
4 өдөр
10 сарын 13 350,000₮
Бээжин аялал 4 шөнө
5 өдөр
10 сарын 18
Хонгконг аялал 3 шөнө
4 өдөр
10 сарын 26 2,800,000₮
Тайланд аялал 4 шөнө
5 өдөр
10 сарын 12

2,700,000₮
Лос Анжелес,
Лас вегасын аялал
6 шөнө
7 өдөр
10 сарын 25 7,900,000₮
+Визний хураамж
Европын тойрон
аялал
10 шөнө
11 өдөр
10 сарын 10
10 сарын 28
6,900,000₮
Хайнан аялал 4 шөнө
5 өдөр
10 сарын 18 2,900,000₮
Дубай аялал 6 шөнө
7 өдөр
10 сарын 24 4,400,000₮
Вьетнамын аялал 4 шөнө
5 өдөр
10 сарын 26 2,800,000₮


Аяллын чиглэл Өдөр Огноо Үнэ (1 хүн)
Бали аялал 4 шөнө
5 өдөр
11 сарын 9
11 сарын 30
3,000,000₮
Бали чөлөөт
аялал
4 шөнө
5 өдөр
11 сарын 9
11 сарын 30
850,000₮+тийз
Манжуур аялал 3 шөнө
4 өдөр
11 сарын 10
11 сарын 24
650,000₮
Жан жиа жэ
аялал
5 шөнө
6 өдөр
11 сарын 16 2,190,000₮
Япон – Далай
багшийн аялал
5 шөнө
6 өдөр
11 сарын 10 3,890,000₮
Байгал нуурын
аялал
3 шөнө
4 өдөр
11 сарын 17 350,000₮
Бээжин аялал 4 шөнө
5 өдөр
11 сарын 15
Хонгконг аялал 3 шөнө
4 өдөр
11 сарын 2
11 сарын 16
2,550,000₮
Тайланд аялал 4 шөнө
5 өдөр
11 сарын 18 2,700,000₮
Лос Анжелес,
Лас вегасын аялал
6 шөнө
7 өдөр
11 сарын 29 7,900,000₮
+Визний хураамж
Европын тойрон
аялал
10 шөнө
11 өдөр
11 сарын 9
11 сарын 18
6,900,000₮
Хайнан аялал 4 шөнө
5 өдөр
11 сарын 16 2,900,000₮
Дубай аялал 6 шөнө
7 өдөр
11 сарын 09 4,400,000₮
Вьетнамын аялал 4 шөнө
5 өдөр
11 сарын 16 2,800,000₮


Аяллын чиглэл Өдөр Огноо Үнэ (1 хүн)
Бали аялал 4 шөнө
5 өдөр
12 Сарын 14 3,000,000₮
Бали чөлөөт
аялал
4 шөнө
5 өдөр
12 Сарын 14 850,000₮+тийз
Манжуур аялал 3 шөнө
4 өдөр
12 сарын 8
12 сарын 22
650,000₮
Жан жиа жэ
аялал
5 шөнө
6 өдөр
12 сарын 07 2,190,000₮
Япон аялал 4 шөнө
5 өдөр
12 сарын 18 3,290,000₮
Байгал нуурын
аялал
3 шөнө
4 өдөр
12 сарын 29 350,000₮
Бээжин аялал 4 шөнө
5 өдөр
12 сарын 06
Хонгконг аялал 3 шөнө
4 өдөр
12 сарын 14 2,550,000₮
Тайланд аялал 4 шөнө
5 өдөр
12 сарын 09
12 сарын 23
2,700,000₮
Лос Анжелес,
Лас вегасын аялал
6 шөнө
7 өдөр
12 сарын 20 7,900,000₮
+Визний хураамж
Европын тойрон
аялал
10 шөнө
11 өдөр
12 сарын 14
12 сарын 23
6,900,000₮
Хайнан шууд
нислэгтэй аялал
4 шөнө
5 өдөр
12 сарын 22
12 сарын 30
2,500,000₮
Дубай аялал 6 шөнө
7 өдөр
12 сарын 5
12 сарын 21
4,400,000₮
Вьетнамын аялал 4 шөнө
5 өдөр
12 сарын 28 2,800,000₮